METODE

CABINETUL TOPKINETO se mandreste cu metode, tehnici si materiale recunoscute international in cadrul clinicilor specializate si cluburilor sportive, unice in intreaga zona a Moldovei. Imbinand tehnicile conservatoare cu cele moderne, occidentale, reusim sa grabim timpul de recuperare a unei afectiuni. Alegand acest serviciu veti primi tratamente invovatoare, determinare, orientare spre rezultat, elemente ce pot adauga valoare stilului dumneavoastra de viata, dar mai ales a starii de sanatate. Alegeti sa faceti un pas inainte si sa spuneti "NU" sistemelor de sanatate ce promoveaza lipsa de interes prin protocoale de interventie rigide, standardizate, ce parca uita ca fiecare pacient este diferit. Alege un sistem privat, 100% mobil ce se bazeaza pe cunostintele, rabdarea si respectul fata de pacient ale specialistului.

 

TERAPIA SCENAR

Terapia SCENAR este o forma de electrostimulare. Aceasta foloseste biofeedback-ul oferit de creier ca raspuns la un stimul electric trimis prin piele si isi adapteaza urmatoarele semnale in functie de raspunsul venit de la sistemul nervos. In timpul acestui ’’dialog’’ creierul declanseaza si eliberarea de neuropeptide (proteine neuronale necesare corpului pentru a se vindeca) printre care si endorfinele (analgezicele naturale ale corpului). Astfel se activeaza si amplifica proprietatile de auto-vindecare ale corpului ce lupta impotriva durerii. Totul intr-o maniera naturala si 100% neinvaziva.
 

Terapia SCENAR este disponibila in cabinetul nostru din Iasi sub forma de tratamente individuale sau combinata cu alte metode eficiente, in sedinte individuale sau pachete avantajoase de tratament. Dupa o accidentare sau dupa instalarea unei boli, comunicarea dintre sistemul nervos central si zona afectata devine deficitara, mai precis creierul se ’’obisnuieste’’ cu durerea si ajunge sa perceapa semnalele dureroase venite din acea zona ca fiind normale. Terapia SCENAR restaureaza comunicarea corecta dintre cele doua parti si are ca rezultat o vindecarea eficienta si completa.

Impulsurile electrice venite de la aparatul SCENAR au fost intentionat concepute incat sa contina secvente asimetrice si aleatorii pentru a preveni corpul sa se ’’adapteze’’ la terapie si sa nu dezvolte o imunitate, precum se intampla in cazul medicamentelor administrate frecvent. Datorita tehnologiei inteligente de control a biofeedback-ului venit de la creier si datorita abilitatii de a stimulare productia de neuropeptide terapia SCENAR are rezultate foarte bune impotriva durerii.

BANDAJARILE KINESIOLOGICE (KINESIO TAPING - NUME OFICIAL)

Metoda Kinesio Taping este o tehnica de bandajare adeziva special conceputa pentru a facilita procesul de vindecare naturala a organismului, impreuna cu sustinerea si stabilizarea muschilor si articulatiilor fara a limita amplitudinea de miscare a corpului, in acelasi timp conferind o manipulare gentila continua a tesutului moale pentru a prelungi beneficiile unei terapii manuale si dupa iesirea dintr-un mediu clinic.

TERAPIA TRIGGER POINT

Nodurile musculare sau punctele de declansare sunt descrise ca fiind zone hiperiritabile cu suprafata redusa la nivelul muschilor scheletali, care sunt asociate cu nodulii palpabili din fibrele musculare supratensionate. Se crede ca nodulii palpabili sunt mici noduri de contractie si reprezinta o cauza comuna a durerii. Compresia unui nod muscular poate rezulta in sensibilitate locala, durere radianta sau un raspuns spasmodic local. Raspunsul spasmodic local nu este insa un spasm muscular, aceasta pentru ca un spasm muscular se refera la contractia completa a intregului muschi implicat.

BANDAJE CORECTIVE

Bandajele sportive corective reprezinta o procedura ce utilizeaza banda textila adeziva lipita de piele, cu rolul de a mentine fizic muschii sau oasele in pozitia dorita. Aceasta tehnica reduce durerea si accelereaza recuperarea. Bandajele adezive cu oxid de zinc sunt frecvent folosite in recuperarea dupa suprasolicitari, in probleme ortopedice (picior plat, picior scobit, genunchi valg, etc.) si in majoritatea accidentarilor musculo-scheletale.

MASAJUL TERAPEUTIC LOCALIZAT

Masajul terapeutic localizat nu trateaza doar simptomele, ci actioneaza la nivelul sursei durerii, astfel impiedicand reaparitia durerii si deosebindu-se de masajul general. Acesta reprezinta una dintre cele mai eficiente "unelte" de tratament utilizate in cadrul sedintelor de kinetoterapie ce vizeaza imbunatatirea functiilor in multe afectiuni locomotorii si musculo-scheletale.

TENS PE PUNCTE DE ACUPUNCTURA

Electro-neuro-stimularea transcutanata (eng. ~ TENS) pe punctele de acupunctura este o forma de electrostimulare cu electrozi la suprafata pielii cu rol de modulare a perceptiei durerii, utilizata frecvent in kinetoterapie pentru reducerea durerilor musculare acute, sub-acute si cronice. Aparatura noastra fara electrozi adezivi sau cabluri permite actiunea directa pe punctele stimulate in acupunctura cu ajutorul mini-electrozilor ce inlocuiesc acele. Aceasta tehnica este mult mai precisa decat electrostimularea clasica.

GIMNASTICA MEDICALA

Gimnastica medicala prin exercitiile si manipularile de preventie si recuperare la nivelul multiplelor parti ale sistemului musculo-scheletal este in special recomandata pentru reabilitatarea sau imbunatatirea functiilor articulare, ligamentare sau musculare, pentru a reface echilibrul si coordonarea necesara mersului si activitatilor zilnice. In gimnastica medicala sunt incluse tehnici speciale pentru amplificarea tonusului muscular, cresterea flexibilitatii articulare sau tehnici de baza in gimnastica medicala de mentinere a nivelului functional existent. Gimnastica medicala si toate exercitiile benefice unei stari de sanatate bune fac parte din "uneltele" unui kinetoterapeut.

 

 

Materialele postate pe website pot fi preluate doar cu mentionarea sursei. Pentru colaborari va rugam sa utilizati sectiunea CONTACT.